lauantai 28. joulukuuta 2013

Näinkin voi käydä Joulun pyhinä

Ensin on karvallinen versio

jaaa, sitten vähän karvattomampi versio
Olen vakaasti sitä mieltä että perroilla on geeni, joka kytkeytyy päälle kun trimmerin polkaisee käyntiin. Niiin ne ovat kuin kalat vedessä kun turkki saa kyytiä. Ei minkäänlaista vängertelyä vastaan tai pakoon luikertelua. Siinä ollaan niin kauan kuin tilanne vaatii...tosin huulten ympäriltä ajettaessa käyntiin pieni keskustelu siitä ajetaanko ne vai jatkaako Amo marraskuun movember villitystä, mutta yhdessä tultiin että movember on taaksejäänyttä aikaa ja ajellaan ne.
Tuostapa päästiin aasin siltana siihen pitääkö koiralle puhua vai ei ? Itse puhun niille kuin ruuneperi, selostan päivän tapahtumat ja jos oikein mättää juttelen mieltä painavat asiat myös niille ja voin olla varma ettei niitä puheita kyliltä kuule. Varppina pysyvät salassa. Kääntelevät päätä puolelta toiselle ja ilmeet ovat ainakin sellaiset että ymmärtävät jokaikisen sanan
Tässä eräänä päivänä eräs asiakas kertoi tulevansa aamuisin meitä lenkillä vastaan aina samaan aikaan. Hän olisi halunnut moneen kertaan huutaa huomenet, mutta sanoi ettei ole kehdannut " häiritä " minun jutustelua koirille- Käy kuulemma sellainen kilikatus kun puhun niille. En tiennyt olisinko halunnut vajota tiskin alle vai mitä, mutta minkäs sille teen, niin sitä ajatuksissaan kävelee ja juttelee kamuilleen että ulkopuoliset häiriöt häviää ja jatkan jutustelua niille tästä eteenpäinkin ajattelevat muut mitä tahansa. Olisi kiva tietää kuinka moni puhuu koirille muutakin kuin Eit ja hyit ??
Sama asia tuli mieleeni kun sairaslomalla ollessani satuin katsomaan Hännänheiluttajat - jakson  jossa Brad Pattison nimenomaan kielsi puhumasta koirille mitään ylimääräistä ja mikä myös jäi mieleen oli se ettei koirat missään nimessä saa kulkea omistajan edellä vaan aina sivulla tai takana !!
Meillä mennään ainakin suurimmaksi osaksi koirat edellä ja tietysti sitten hallintaan sivulle jos vastaan tulee koiria enkä koe millään tavalla että meillä olisi ns. johtajuusongelma. Koko sana hirvitys puistattaa, sillä mielestäni johtajaa ei meidän huushollissa tarvita, ainakaan minun ja koirien välille Niin ja kun hienosti ohitetaan muistan taas avata suuni ja kiittää hienosti tehdystä hommasta.


Tyyne halusi myös toivottaa Hyvät Joulut ja Uuden Vuodet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti