torstai 26. huhtikuuta 2012

http://www.500mileshigh.blogspot.com/2012/04/papa-kampanja-pentutehtailua-vastaan.html?m=1

Jospa tämän lukisi jokin, joka suunnittelee ostavansa pennun joltakin muulta kuin kasvattajalta. Niin paljon kuin haluaisimmekin pelastaa sen pienen pennun ja tarjoamalla sille parhaista parhaimman elämän, sellaisen kuin jokaisen koiran kuuluisi elää, tuemme samalla näitä rahanahneita pentutehtailijoita jotka eivät välitä eläimen hyvinvoinnista

2 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa, että tuo sana kasvattaja ei merkkaa mitään. Omat karvaat kokemukset siitä, kuinka sen taakse voi hyvinkin kätkeytyä tehdas. Ei se kasvattaja-nimike tee ihmisestä hyvää koiranpitäjää, sillä voidaan ääripäässä vedota pentujen myyntisummiin - koska ne on oikealta kasvattajalta.

  Nykyaikana ei ihmisiin ole mitään luottamista, vaikka kuinka olis titteleitä tai nimikkeitä. Minä ite olen sen kohdannut, langennut just tuohon että ku on kasvattanu niin ja niin pitkään, on ollut erilaisia rotuja jne. Suut ja silmät puhutaan pyöreäksi. Vaikka kasvattaja sanoo ja kertoo kotisivuillaan madottavansa pennut ohjeiden mukaan - onko se silti tehnyt niin? Ei mun tapauksessa. Minä olen tukenut pentutehdasta, joka kuitenkin on edelleen kennelliiton hyväksymä kasvattaja.

  Rahanahneus, erikoiset rodut joita ihmiset haluaa yllinkyllin, tekee tilaisuuden tullen varkaaksi. Ja useimmat ihmiset luulee, että koirilla on kaikki hyvin - kun on kasvattaja. Ja pennut on sosiaalistettu, madotettu, hyvin syötetty ja eläinlääkärin tarkastuksessa käytetty - koska on kasvattaja. Aina ei mene niin.

  Nyt yhen pentutehdas-koiran jälkeen, seula on tiukistunu niin, että mulle on ihan se ja sama onko kennelnimeä - kunhan pennuilla on todellakin rakastava kasvattaja. Onhan sekin ihminen kasvattaja ;)

  Tämmönen runo tälläkertaa, en voinu vastustaa kiusausta, mut tämmöset on minun ajatukset. Kennelliitolle vaan terveisiä, että jos tehdään ilmoitus jostain kasvattajasta joka niiden listoilla on, niin asialle pitäs tehä jotain eikä vaan mutista siellä puhelimessa.

  VastaaPoista
 2. Kati, olet ihan oikeassa siinä että " kasvattajia " on moneen junaan ja siinä että Kennelliiton pitäisi olla valveutuneempi niitä kasvattajia kohtaan joista tehdään ilmoitus ( yleensä nämä saavat ehkä vain muistutuksen tai väliaikaisen eläintenpitokiellon),tai ilmoituksenhan voi tehdä myös oman kennelpiirin kennelvalvojalle, joka käy sitten tarkastamassa tilat.Kasvattajat käyvät kasvattajakurssin, jossa he sitoutuvat tiettyihin säädöksiin ja periaatteisiin. Tämähän ei tietenkään takaa vielä mitään, mutta edes pieni askel siihen että pentutehtailua saataisiin vähennettyä.
  Onkin tärkeää että pentua suunnittelevat kävisivät katsomassa pentujen emää ja pentuja siinä ympäristössä missä ne asuvat ja tekee sitten omat päätöksensä ottavatko pentua vai eivät. Jos nyt kuitenkin kay niin ettei kasvattajalle ikinä ole mahdollisuutta mennä käymään, etsii sitten toisen kasvattajan. Ja, mikä mielestäni on pentua suunnittelevalle tärkeää että he tarkoin suunnitteleisivat rodun, ( vaikka sekarotuinenkin )ja ajankohdan milloin pennun on hyvä tulla perheenjäseneksi ettei otettaisi hetken mielijohteesta " kun nyt sattui löytymään ja halvalla sai ".

  VastaaPoista