torstai 9. helmikuuta 2012

3.10 kirjoitettu

Arg, tästä kait se sitten alkaa, nuiden koiruuksien tapahtumien päivittäminen. Mitä ne milloinkin tekevät tai sitten mitä NE jättävät tekemättä. Hyvä tapa on varmaan esitellä koiruudet mitä perheessämmä asustaa. Eli espanjanvesikoira Diva (  Boisterous Diva Danzarin ) s. 26.4.2005. Diva on luonteeltaan kuinkas muuten kuin nimensä mukainen, viimeisen päälle diivamainen ( onpa joku sanonutkin että nimi on enne, pitänee ainakin meidän koiran kohdalla paikkansa ), katselee välillä hyvinkin kuonon vartta pitkin, pitää perheen muita koiria vähintäänkin moukkina, jotka eivät osaa käyttäytyä, riehuvat ympäri huushollia ymv. Kuitenkin suloinen ihanuus kaikessa diivamaisuudessaan :D . Divan kanssa harrastetaan pääasiallisesti tokoa, jossa kilpailemme voittajaluokassa. Onpa jopa käyty korkkaamassa yhdet kisat. Tuloksilla ei juhlittu, mutta oli kisassa jotain hyvääkin, kuten noudot ja kaukkarit. Nyt sitten reenaillaan ahkerasti lähinnä ruutua ja luoksetuloa ( ja ennenkaikkea siinä seisomaan jäämistä liikkeestä ) osaakin sitten olla vaikea liike Divalle, äipän luo on vain niin kiire ettei siinä paljon pysähtymään jouda. Muista harrastuksista mainittakoon agility ( laji, jossa Diva menettää täysin itsehillintä kykynsä, kiihtyy nollasta sataan sadasosa sekunnissa, haukkuu kuin h....u ja tekee hurjia käännöksiä ja väännöksiä niin että minä ohjaajana näytän enemmän tai vähemmän hornetilta joka heiluttelee siimojaan puolelta toiselle. Ollaan myös kokeiltu jäljestystä, missä Diva on aika pro, koska Divan ykkösharrastus on oikeastaan syöminen ja Diva ei voi ymmärtää miksi joku tolvana on kylvänyt ruokaa pellolle ja kaikki eines on saatava tarkkaan talteen " pahanpäivän varalle " sekä hakua, joka meidän osalta jäi kokeiluksi, mutta onpahan kokeiltu .Bh-koe suoritettiin 2008


                                                                 Diva ja Viivi
Diva. Pieni PerrolainenKeppi ja uiminen. Lyömätön yhdistelmä
Tarjoilija! Voisiko se tilaus saapua ja sassiin

Lentävä espanjalainen


Divan kanssa on misseilty sen verran että neiti on Suomen ja Norjan muotovalio ja siihen misseilyt saa jäädäkkin, annettakoon jälkipolven hoitaa oman osuutensa misseilyistä
Pentueita Divalla on ollut kaksi. Ensimmäinen pentue näki päivänvalonsa 9.11.2007, josta syntyi 5 perrolaista kutsumanimiltään Fanni, Salsa, Nella, Nuno sekä Hugo. Isänä pentueessa oli Zorrazon Oruso sekä toinen pentue syntyi 11.9.2010 joista päivän valon näkivät Lyyli, Isla, Wanda,Nasta, Tilta, Toffe sekä Elmo. Isänä pentueelle oli Caraydan Chile Grande.

Perheen toinen vesiäinen on Divan B-pentueesta mutkan kautta kotiin jäänyt Beso bocan Bola de Nieve eli tuttavallisemmin Tilta. Tilta on syntynyt 11.9. 2010. Tilta on varmaankin maailman iloisin perro-neiti. Tuntuu että sen koko olemus rakastaa maailmaa ja ihmisiä . Tilta jaksaa touhuta 24/7 vuorokaudessa ja on aina tekemisen meininki päällä. Tosin huonojakin puolia löytyy kuten mainittakoon uuden sohvan nurkan uudelleen muotoilu, joka peiteltiin sitten iskältä fleecehuovalla ( aika pitkään siinä onnistuttiinkin ), muotoillut parit koiranpedit uusiksi pienen pieniksi palleroiksi, purrut kateuksissaan Diva-äipän näyttely ruusukkeet kivoiksi pieniksi paperi ja pahvi silpuiksi, mutta mitäs pienistä, nehän ovat vain maallista ( ainakaan Tilta ei ole jäänyt niitä suremaan ). Pieni perro, jolla on suuri sydän. Hyppypomppu vesikoira, joka luulee varmaan olevansa jänis suurine pomppuineen.

Mä oon tässä ihan vastasyntyneenä


Voihan haukotus

Mä ja mun äippä Diva
Isän tassun jäljillä

Perhepotretti. Äippä Diva, mä ja mun iskä Rasseli


Tiltan kanssa harrastetaan tokoa, josta yhdet kisat ovat takanapäin 24.9.2011 Iisalmessa.
Tuomarina Erkki Shemeikka.Tilta oli sangen hyvä II- tulos 157 pist
-Luoksepäästävyys 9
- Paikalla makaaminen 10
- Seuraaminen kytkettynä 9
- Seuraaminen taluttimetta 10 ¨
- Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
-Luoksetulo 10
-Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
- Estehyppy  0
-Kokonaisvaikutus 10
Tiltan seuraamista


Kun kaksi viimeistä liikesuoritusta oli enää jäljellä tuntui että " WAU " tässähän vedetään kunnon tulos, mutta kuinkas sitten kävikään, liikkeestä seisominen ( mikä on varma liike ) ei sitten niin varma ollutkaan ja kun estehyppy tuotiin kentälle niin en kerennyt kissaa sanoa kun Tilta oli käynyt koe hyppäämässä esteen joten nollillehan se meni, mutta olen kyllä niin tyytyväinen tuohon koiruliin että annettakoon anteeksi parit töppäilyt.


Agility myös kuuluu Tiltan harrastuksiin ja on siinä aivan toista luokkaa kuin äitinsä. Maltetaan odottaa esteen takana kaikessa rauhassa ja aivan hiljaa ja mikä niin kummallista sitä haukkumista ei edes kuulu rataa suorittaessa.

Jälkeä on ajettu jonkun verran ja viime viikonloppuna olimme sitten hakukoulutuksessa Kajaanissa ja kas kummaa sieltä ne ukkelit ( lue akkelit ) löytyivät metsästä vaikka pikkaisen meinasi ujostuttaa aluksi
Näyttelykehissä on tullut sen verran koluttua että toukokuussa Kuusamossa 2011 Tilta oli ROP pentu ja KP, heinäkuussa Oulun KV:ssä Erin, Sa ja Junioriluokan paras narttu, Seuraavat karkelot on sitten marraskuussa Jyväskylässä.

Perheemme kolmas koiruli on suomenpystykorva Drummers Club Inkivääri alias Tyyne. Tyyne on syntynyt 3.5.2008 . Tyyne on leikkisä pystis, joka ei aikaile tulla syliin saamaan rakkautta jos vain siihen on pieninkin mahdollisuus. Tyyne on mieheni Esan metsästyskaveri, jonka kanssa on käyty muutamat linnunhaukkukokeet vaihtelevalla menestyksellä avo 2 ja avo 3 tuloksien verran sekä naisten Koppelo Haukku kokeet nyt kuluvana syksynä.Pienen naisellisen painostuksen jälkeen sain Esan ensimmäisiin kokeisiin ja siitä se ajatus Esalla sitten lähti että innostui käymään tuomarikurssinkin. Marraskuussa sitten omalla paikkakunnalla taas kisaillaan lintujen haukunnassa. Tänä syksynä sitten on metsot ja koppelot saaneet tuta kuka on haukkuja number one sekä tietenkin myyrät ovat myös saaneet osansa ahdistelusta.
Tyyne on käynyt misseilemässä vaihtelevalla menestyksellä. Yksi serti on saatu kasaan, ja muutoinkin arvostelut ovat olleet ihan hyviä, Erin'ä, Sa'ata, mutta mahtuu joukkoon muutama H:kin.

Tämän näköinen söpistys olen ollut ihan pikkasena pikinokkana

Ja tälläinen soimistus minusta on kasvanut aikuisena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti